Veste bună pentru toată România. Florin Cîțu anunță, pe baza noilor date oferite de către Institutul Național de Statistică, faptul că economia României a crescut cu peste 5 procente în trimestrul IV din 2020.

”V
Economia României, performanta care SPULBERA estimările apocaliptice!
În trimestrul IV din 2020 economia României a crescut cu 5.3%!!! O performanță fantastică. Cea mai RAPIDA revenire a economiei din istorie.
Am promis. Am făcut. Am avut dreptate. Revenirea economiei in V, o certitudine!
În 2020, economia României, alături de cea globală, a fost lovită de cea mai mare criză din ultima sută de ani. Cu toate acestea, s-a contractat cu DOAR 3.9%.”, notează premierul României.

Veste bună pentru toată România. Florin Cîțu: Am luat cele mai bune măsuri

Premierul a mai precizat că Executivul a luat cele mai bune măsuri din punct de vedere economic, sumbliind că împreună ”am reuțit să redresăm economia”.

”Am luat cele mai bune măsuri din punct de vedere economic și am spulberat TOATE estimările apocaliptice.
Împreună am reușit să redresăm economia și să avem acest rezultat.
România a PERFORMAT în 2020 cu 5% mai bine decât estimarile inițiale și în medie cu 2.5% mai bine decât TOATE estimările publicate de instituțiile internaționale, CE, agențiile de rating și instituțiile financiare.
Nu ne oprim aici. Anul acesta este anul REFORMELOR si al INVESTIȚIILOR.”, continuă Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre ultimii 30 de ani

În finalul mesajului, premierul explică faptul că actuala Guvernare corectează ultimii 30 de ani de amânări și populism.

”Corectăm 30 de ani de amânări și de populism. În acest prim mandat, de 4 ani, promit să pun economia pe o traiectorie de creștere economică sustenabilă și să creez un mediu economic în care toți românii au șansa de reuși.”, este mesajul postat de către premierul României, Florin Cîțu.

Datele oficiale INS

Veste bună pentru toată România. Institutul Național de Statistică a publicat marți datele cu privire la economia națională. Potrivit instituției, în T4 din 2020 economia românească a crescut cu 5,3% față de trimestrul anterior, dar s-a situat la un nivel de -1,7% (ajustat) față de același trimestru din anul 2019.

Evoluția PIB trimestrial în anul pandemiei arată așadar un singur trimestru de scădere față de trimestrul anterior (T2), dar în toate cele trei trimestre de după declanșarea pandemiei au fost la un nivel mai mic decât cele corespondente din 2019.

Institutul Național de Statistică precizează că că a revizuit în creștere rezultatele Trimestrului I 2020, comparativ cu trimestrul IV 2019, precum și rezultatele Trimestrului III 2020, comparativ cu trimestrul II 2020, de la +5,8%, la +6,1%.