"Să ştiţi că şi eu sunt evaluată ca şi domnul Grindeanu, nu sunt din echipa care face evaluarea miniştrilor….Nici eu nu îmi fac griji, pentru că tot ce a fost de aplicat din programul de guvernare pe ministerul meu s-a aplicat, dar este o decizie pe care o va lua partidul, în urma acestei comisii, a raportului acestei comisii. Şi încă o dată, cred că a precizat foarte bine Liviu Dragnea: nu miniştrii sunt evaluaţi sau premierul ci programul de guvernare în ansamblu, cum s-a aplicat el, pentru că aveau nişte termene foarte precise toţi şi dacă sunt unii care nu şi-au respectat aceste termene, au de ce să îşi facă griji", a spus Lia Olguţa Vasilescu, întrebată dacă Partidul Social Democrat are ceva a îi reproşa premierului Grindeanu. 

Acesta a afirmat că şi-a depus demisia în alb atunci când a devenit ministru, tot aşa cum şi-a depus-o la partid când a devenit primar susţinută de un partid politic. 

"Nu este vorba de nicio tensiune, cred că este vorba de o responsabilitate pentru că, dacă nu aplicăm programul de guvernare exact aşa cum am promis, toţi vom plăti peste trei ani şi jumătate. Şi atunci, dacă putem să reglăm ceva din 6 în 6 luni şi ne dăm seama că au fost nişte greşeli şi că putem să le corectăm din mers nu văd de ce nu am face-o. Noi nu suntem ca tehnocraţii, să venim în nişte funcţii fără să fim votaţi de nimeni, fără să fim susţinuţi politic de nimeni. Noi suntem oameni politici care ne-am asumat în campania electorală un program de guvernare şi nişte măsuri şi cred că aceste măsuri trebuie să se vadă. Legea salarizării este una dintre ele. Că e o întârziere de două luni de zile, eu zic că nu e un capăt de ţară, pentru că nu cred că s-a aşteptat cineva, şi liderii de sindicat să ştiţi că, între patru ochi, recunosc acest lucru, nu se aştepta nimeni să li se dubleze salariile. Adică să se ajungă atât de sus cu nivelul de salarizare, care până la urmă este un nivel normal, pentru că în Uniunea Europeană eram pe ultimul loc, ne băteam cu Bulgaria la salarizare", a mai spus Lia Olguţa Vasilescu. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că speră ca raportul privind evaluarea programului de guvernare să fie gata duminică, iar săptămâna viitoare să fie convocat Comitetul Executiv Naţional al partidului. 

"Duminică seara, sper ca raportul de evaluare să fie gata. Este un raport amplu, nu este evaluarea miniştrilor, este evaluarea programului de guvernare, care este, de fapt, obiectivul acestei evaluări. Luni, marţi, miercuri vom discuta probabil şi cu miniştrii şi cu prim-ministrul şi la finalul discuţiilor vom prezenta o decizie în Comitetul Executiv Naţional, care nu ştiu exact când va fi", a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului. 

El a adăugat că, după ce va fi gata raportul de evaluare guvernamentală, ar trebui să aibă o discuţie şi cu preşedintele Klaus Iohannis pe această temă. 

"După raportul de evaluare guvernamentală cred că trebuie să fie o discuţie şi cu preşedintele, indiferent ce decizie vom dori să luăm. E bine ca preşedintele să fie informat privind stadiul implementării programului de guvernare, că vorbim de România", a menţionat el.

AGERPRES