ANM  a emis cod galben până la ora 12:00, în zona de munte a județului Caraş-Severin. Se anunță intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 100…110 km/h.

De asemenea, până la ora 13:00 în mai multe zone ale județului Sibiu este prognozat vânt care atinge la rafală 50…60 km/h și izolat 70…75 km/h.

Se anunță o toamnă diferită

ANM a anunțat temperaturi mai mari pentru această perioadă, însă, fenomenele specifice nu vor lipsi. Astăzi, în zona Bărăganului vor fi 30, poate 31 de grade.

În Moldova, Transilvania și Maramureș, vremea va fi însorită și vor fi temperaturi de până la 27 de grade. Pe seară, vântul se înteţeşte şi vin ceva averse, cu descărcări electrice.

În zona Olteniei vor predomina ploile, însoțite de descărcări electrice. În sudul țării va fi extrem de cald pentru această perioadă. În Lunca Dunării, vom avea temperaturi de până la 31 de grade. Luni va fi şi mai cald, iar prin Oltenia se ating 34 de grade

Vântul prinde putere. ANM a emis avertizări de Cod Galben în cinci județe

La noaptea, vremea va fi mai caldă decât noaptea trecută. Vom avea o minimă de 16 grade şi condiţii de ceaţă, spre dimineaţă.

La munte, vântul are unele intensificări, va fi cald, dar aversele își vor face simțită prezența.

Marți temperaturile scad ușor, iar vântul se va intensifica în prin sudul şi prin sud-estul ţării. La câmpie și în depresiuni, dimineața, va fi ceață.