Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, două atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic pentru judeţele Arad şi Timiş, valabile în orele următoare.

Potrivit ANM, până la ora 17:00, în cele două judeţe se vor semnala local şi temporar intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 55 – 65 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maxim şase ore, menţionează ANM.

Cum va fi vremea în această lună?

Meteorlogii indică temperaturi mai mari față de cele normale perioadei. Cu toate acestea, România va fi lovită de ploi în prima săptămână, în centru și vest.

În săptămăna 5-12 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în regiunile vestice, centrale, iar în restul țării vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei, cu o posibilă tendință deficitară în sud-estul extrem.

Săptămâna 12-19 octombrie

Urmează apoi o încălzire a vremii în săptămâna 12-19 octombrie. Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cele normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 19 -26 octombrie

Românii trebuie să știe că în săptămâna 19 – 26 octombrie, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în cele sudice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de mediile specifice acestui interval.

Ultima săptămână din octombrie

În ultima parte a lunii octombrie, temperaturile este posibil să fie ușor mai ridicate decât normalul acestei perioade în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cele normal pentru acest interval în regiunile intracarpatice și ușor deficitar în rest.