Doctorii sunt rezervați cu privire la evoluția stării de sănătate a omului de afacer, potrivit gandul.ro

De asemenea, un verdict medical va putea fi pus după ce Sorin Ovidiu Vîntu va fi supus unor investigații amănunțite.

O personalitate controversată

Printr-o decizie a Tribunalului București, acesta a fost eliberat condiționat din închisoare în luna martie a acestui an. Afaceristul a executat parțial o condamnare de 11 ani de detenție, rezultată din contopirea unor pedepse primite în mai multe dosare.

Trebuie menționat că Vîntu consideră că pandemia este „o manipulare”. După ce a fost eliberat din închisoare, milionarul a devenit foarte  activ pe rețelele de socializare. El s-a declarat unul dintre contestarii măsurilor anti-COVID.

„Tot ceea ce vezi, generaţie, este o manipulare. Este o repetiţie cu public asupra ceea e urmează să se întâmple peste 20-30 de ani. Suntem aproape opt miliarde de oameni. Planeta susţine cu greutate viaţa a opt miliarde de oameni.

Ceea ce vedem astăzi este o conspiraţie nu a unui singur stat. Sunt convins că sunt două-trei state mari implicate în toată povestea asta. Nu fac altceva decât să evalueze ce fac guvernele, ce face populaţia pentru a şti cum să folosească şi vor folosi aceste informaţii peste 20-30 de ani”, a afirmat acesta într-o postare pe Facebook.

Pedepsele primite de Sorin Ovidiu Vîntu

Ultima condamnare de 10 ani închisoare îi fusese aplicată omului de afaceri într-un dosar privind delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA.

De asemenea, el mai avea și alți 8 ani închisoare primiți în dosarul FNI din februarie 2017, 6 ani şi 2 luni închisoare în dosarul falimentării companiei Petromservice din iulie 2016, 2 ani închisoare pentru favorizarea lui Nicolae Popa din ianuarie 2014 și un an închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă din iunie 2012.

Trebuie menționat că în trecut Sorin Ovidiu Vîntu a fost supus mai multor intervenții chirurgicale. Ultima dintre acestea a avut loc în luna iunie 2020, la Spitalul Monza din București. Medicii au intervenit atunci pentru a elimina grave probleme vasculare de la nivelul membrelor inferioare ale omului de afaceri. Afecțiunea de care suferă Vîntu este îngustarea unor vase de sânge importante la nivelul picioarelor, iar boala i s-a agravat în perioada detenției.