Va fi gratuit pentru toți cei care îndeplinesc aceste condiții!

Scopul acestei măsuri este de a acorda „un suport tehnic real în organizarea şi desfăşurarea celor 4 meciuri programate pe stadionul Arena Naţională”, conform informațiilor transmise de către Primăria Capitalei.

Mai precis, personalul acreditat UEFA şi deţinătorii de bilete la meciurile de la EURO 2020 vor avea acces gratuit în mijloacele de transport în comun STB.

„Toţi deţinătorii de bilete la meciurile campionatului UEFA EURO 2020 vor folosi transportul public local de călători în baza unui card de transport digital, disponibil în aplicaţia UEFA EURO 2020, conectat la datele privind biletele de meci, sau în baza biletului de meci, în ziua meciului, până la ora 23,59 şi ziua următoare”, informează Primăria Municipiului București (PMB).

Vor beneficia de această facilitate pe toată perioada organizării campionatului

Astfel, PMB subliniază că personalul acreditat UEFA, precum voluntari şi reprezentanţi mass-media, va beneficia de această facilitate pe toată perioada organizării campionatului, în funcţie de programul de lucru, în baza legitimaţiei oficiale. Totodată, municipalitatea transmis că în acest moment este aprobată prezenţa a circa 12.500 de spectatori pe meci.

Amintim că ediţia din 2020 a Campionatului European de Fotbal, amânată din cauza pandemiei de coronavirus pentru anul 2021, va avea loc între 11 iunie şi 11 iulie.

EURO 2020 se desfășoară simultan în 11 oraşe europene, marcând, printr-un format unic în istoria sa, împlinirea a 60 de ani de la înfiinţarea Campionatului European. Trebuie menționat că pe stadionul Arena Naţională se vor juca 3 meciuri din grupe şi unul din optimile de finală.

Cum se va organiza EURO 2020?

Anterior, Carol-Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a vorbit despre măsurile pe care oamenii trebuie să le respecte pe stadioane având în vedere meciurile găzduite de România în cadrul EURO 2020.

„Va fi un centru în care vor intra spectatorii, ei trebuie să aibă biletele lor valide. Pe bilete o să scrie ora la care trebuie să vină la stadion ca şi cum ar fi o programare, să evităm aglomeraţia. Trebuie să prezinte o dovadă a faptului că s-a vindecat de COVID, ori că este vaccinat, după care va primi o brăţară. Dacă nu are aceste documente – vaccin şi vindecare, atunci va fi testat la faţa locului, apoi iarăşi o brăţară, apoi va intra în stadion. Pe stadion sunt două scheme iarăşi. Una spectator, două scaune libere, spectator, şi un rând din faţă liber, sau spectator, trei locuri libere, spectator şi rândul din faţă la fel ocupat”, spune ministrul.

Sursă foto: Dreamstime