Cum se va organiza EURO 2020? Ministrul Sportului anunță restricții stricte pe stadioane

România va găzdui patru meciuri în cadrul EURO 2020, motiv pentru care ministrul Tineretului și Sporturilor, Carol Eduard Novak, a precizat că spectatorii români și străini vor trebui să se supună unor reguli stricte. La intrea pe stadion, oamenii trebuie să prezinte un test negativ la coronavirus pentru a demonstra că nu reprezintă un pericol pentru ceilalți. În interiorul stadioanelor, UEFA a venit cu o schemă care precizează cum vor fi așezați spectatorii la meciuri.

Câte persoane pot participa pe stadion

Ministrul Tineretului și Sporturilor a precizat că un număr de 12.500 de spectatori vor participa la meciurile din cadrul EURO 2020. El a mai spus că personalul UEFA lucrează deja cu personalul FRF pentru a putea veni cu o modalitate de implementare a schemei.

”Va fi un centru în care vor intra spectatorii, ei trebuie să aibă biletele lor valide. Pe bilete o să scrie ora la care trebuie să vină la stadion ca şi cum ar fi o programare, să evităm aglomeraţia. Trebuie să prezinte o dovadă a faptului că s-a vindecat de COVID, ori că este vaccinat, după care va primi o brăţară. Dacă nu are aceste documente – vaccin şi vindecare, atunci va fi testat la faţa locului, apoi iarăşi o brăţară, apoi va intra în stadion. Pe stadion sunt două scheme iarăşi. Una spectator, două scaune libere, spectator, şi un rând din faţă liber, sau spectator, trei locuri libere, spectator şi rândul din faţă la fel ocupat”, spune ministrul.

Se va efectua testare la fața locului

Într-un interviu în exclusivitate pentru Antena 3, ministrul a fost întrebat ce înseamnă testarea la fața locului și cât va dura acest proces. Potrivit lui, testarea la fața locului se va face cu personal specializat, procesul mergând rapid.

”O să meargă foarte rapid, într-adevăr cu staff specializat pentru acest lucru şi vor fi testări antigen care vor merge foarte repede, dar în afară de toate, purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor, toate procedurile sanitare trebuie respectate”, a declarat Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, în exclusivitate pentru Antena 3.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandra Pandrea