Fostul premier Victor Ponta susține că prin faptul că România a depășit pragul psihologic de 1.000 de infectări pe zi se dovedește fără tăgadă că Guvernul Orban a gestionat prost pandemia de coronavirus.

Mai mult decât atât, România s-a întors la situația din martie nu doar din punct de vedere sanitar, ci și politic, mai spune liderul Pro România.

”Trei observații rapide”

”După acest prag psihologic se impun rapid 3 observații:

1. În sfârșit România își crește capacitatea de testare (ieri au fost 25.000) / și trebuie să crească în continuare/ de ce au amânat atâta timp acest demers absolut esențial ?

2. Este evident și pentru susținătorii și pentru opozanții acestui Guvern că autoritățile din România au gestionat FOARTE PROST Pandemia / suntem într-o situație mai rea decât în Martie deși Guvernul a impus toate regulile și a avut toată Puterea / facem o schimbare radicală sau perseverăm în greșeală?

3. Dacă cifrele oficiale sunt adevărate atunci insistența PNL de a face Alegeri în Septembrie (ca să nu piardă prea multe voturi) arată că ne-am întors și politic la luna Martie – și atunci PNL se lupta pentru Alegeri Anticipate în loc să se lupte pentru sănătate și economie !

Noi, PRO Romania, cerem o schimbare #ACUM / altfel va fi din ce în ce mai rău!”, a scris Victor Ponta miercuri pe Faceook.

Record negativ absolut

În context, trebuie precizat faptul că România a înregistrat de marți până miercuri un nou record al cazurilor noi de coronavirus: alte 1.030 de persoane s-au îmbolnăvit.

Este pentru prima dată când sunt raportate peste o mie de cazuri noi în bilanțul zilnic. Alte 27 de persoane confirmate cu COVID-19 au murit.

La ATI erau miercuri 293 de pacienți.

Au fost făcute 24.877 de teste noi, un record și în această privință. Numărul total al testelor a depășit un milion.

Până în data de miercuri, 22 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 40.163 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

24.663 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.693 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.