WhatsApp, serviciul de mesagerie deţinut de cei de la Facebook, i-a anunţat pe utilizatori că vor putea beneficia de o funcţionalitate îmbunătăţită în cadrul aplicaţiei. Mai exact, compania a confirmat zvonurile care circulau deja privind mărirea limitei de participanţi în cadrul apelurilor video.

Aplicaţiile care oferă utilizatorilor posibilitatea de a organiza conferinţe video au devenit tot mai populare la nivel mondial, în contextul stării de urgenţă şi a muncii de acasă. Aplicaţia Zoom stă foarte bine pe aceasta piaţă în prezent, însă şi Instagram, WhatsApp şi Messenger, toate trei deţinute de Facebook, au înregistrat creşteri pe partea de video call.

Acum, WhatsApp va pune la dispoziţia utilizatorilor săi apeluri video cu până la 8 participanţi, limita precedentă fiind de 4 persoane. Facebook a transmis că apelurile video pe WhatsApp reprezintă o altă modalitate de a păstra legătura cu cei aflaţi la distanţă şi, în curând, utilizatorii vor putea să se bucure de apeluri de grup, de voce şi video, cu până la 8 participanţi. La fel ca până acum, apelurile sunt securizate prin criptare end-to-end, aşa că nimeni nu poate să citească sau să asculte conversatiile private, nici măcar WhatsApp, scrie Adevărul.