Astfel, reprezentanții acestui partid din CGMB se opun vehement unei decizii de rectificare bugetară care ar permite deschiderea spitalului la capacitate maximă, respectiv cu toate cele 374 de paturi.

Surse din cadrul CGMB spun că toți consilierii generali ai USR au fost sunați personal de viceprimarul Tomescu pentru a le cere să nu voteze o astfel de rectificare. Totuși, pentru a nu arăta că se opun fățiș deschiderii spitalului modular, consilierii USR sunt învățați să aprobe deschiderea parțială a acestui spital, respectiv a 100 de paturi.

Motivul acestei poziții, spun sursele citate, sunt interesele politice ale USR la nivelul Capitalei și dorința liderului organizației de București de a-i plăti o poliță premierului Florin Cîțu.

Înțelegând că deschiderea spitalului modular reprezintă o soluție importantă pe care mizează Guvernul condus de Florin Cîțu în gestionarea pandemiei, Vlad Voiculescu încearcă să blocheze pe cât posibil operaționalizarea acestui spital prin intermediul grupului USR din cadrul CGMB.

Ce vrea să obțină USR 

În felul acesta, USR speră să obțină două lucruri. Pe de o parte, să arate că Guvernul nu este capabil să deschidă spitalul la capacitate maximă, deși și premierul Florin Cîțu și ministrul interimar Cseke Attila au solicitat expres acest lucru. Pe de altă parte, să arate românilor că actualul premier nu reușește să gestioneze pandemia și că este necesar un nou Guvern din partea USR.

Asta spune multe despre felul în care înțelege USR și Dacian Cioloș să se implice în gestionarea pandemiei. Practic, liderii acestui partid încearcă să agraveze o situație și așa dramatică pentru a o plasa în responsabilitatea adversarilor lor direcți, respectiv a premierului Florin Cîțu și a PNL.

Că o astfel de mișcare este făcută cu acceptul noului premier desemnat Dacian Cioloș nu încape nicio îndoială, Vlad Voiculescu fiind unul din apropiații săi. De altfel, din delegația USR care va purta negocieri cu PNL și UDMR face parte și președintele USR din București. Așadar, o altă miză a USR în blocarea spitalului modular de la Pipera este de a presiune pe negocierile politice pentru formarea unui nou Guvern.