Este vorba despre toate persoanele care intră în Grecia, pe cale rutieră, prin punctul de frontieră Promachonas, informează MAE. Acestea vor fi supuse testării rapide pentru depistarea infecției cu COVID-19 iar rezultatul va fi comunicat imediat. De asemenea, o anumită categorie de persoane va fi scutită de la obligativitatea acestei măsuri.

Anunțul făcut de MAE

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile elene au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene, în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, în conformitate cu informațiile comunicate oficial de autoritățile elene, începând cu data de 20 noiembrie 2020, toate persoanele care intră în Republica Elenă, pe cale rutieră, prin punctul de frontieră Promachonas, vor fi supuse testării rapide pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, rezultatul fiind comunicat imediat.

Accesul pe teritoriul Republicii Elene va fi permis numai persoanelor care vor obține un rezultat negativ la testarea rapidă”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Cine este scutit de această măsură

Trebuie menționat că transportatorii de marfă sunt excluși de la măsura testării rapide.

„MAE subliniază că această nouă măsură are un caracter suplimentar, menținându-se obligativitatea prezentării unui test PCR negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen.

Totodată, MAE reamintește că toate persoanele care intră în Republica Elenă au obligația de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puțin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul din care sosesc.

MAE reiterează recomandarea adresată cetățenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate și de a respecta cu strictețe măsurile adoptate în contextul pandemiei de COVID-19”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.