Mișcarea a fostă făcută pentru ca UPS să își consolideze prezența pe piața britanică și cea europeană de servicii logistice pentru terțe părți (3PL) și de intermediere în transporturile rutiere over-the-road și va accelera procesul de dezvoltare globală și regională, de la o bază de clienți și transportatori existentă.

Potrivit unui comunicat de presă, această tranzacție îi urmează achiziției de către UPS a companiei Coyote Logistics, în august 2015. Coyote este un furnizor de servicii de intermediere în transporturi rutiere din America de Nord.

„Marea Britanie și Europa sunt piețe 3PL strategice de creștere pentru UPS, existând o oportunitate semnificativă transfrontalieră”, a declarat Alan Gershenhorn, UPS Chief Commercial Officer. 

Piața europeană 3PL a fost estimată la 174 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2016. Sectorul serviciilor de intermediere în domeniul transportului de mărfuri din Marea Britanie și piața totală europeană 3PL cresc într-un ritm mai rapid decât piața globală și este de așteptat să se extindă în continuare, pe măsură ce expeditorii și transportatorii adoptă modelul bazat pe intermediere. 

Peste o jumătate de milion de transportatori rutieri de marfă operează în prezent în Europa, ceea ce reprezintă oportunități semnificative pentru extinderea bazei de transportatori existente a UPS, pentru crearea de valoare adăugată pentru clienți și transportatori, prin valorificarea avantajelor oferite de echipamentele mai mari și utilizarea personalului.

UPS se numără printre cele mai mari companii de transport multi-modal din lume, cu linii aeriene globale, rețele de camioane extinse și servicii de livrare de colete. Compania operează în Europa de peste 40 de ani, continuând expansiunea europeană.