Netflix vine cu noi precizări referitoare la abonamentele din România. Compania susține că majorarea prețului abonamentelor în Statele Unite și America de Sud nu influențează sau indică o creștere a prețului în România.

”Creșterea prețului abonamentelor din Statele Unite și America de Sud nu influențează sau indică o creștere a prețului în România.”, a transmis compania pentru Capital.

Știre inițială

Compania Netflix scumpește toate tipurile de abonamente. Prețurile cresc cu 13%-18%, potrivit engadget.com, citat de Digi24. Astfel, abonamentul de 8 dolari va costa 9 dolari, cel de 11 $ dolari ajunge la 14 $, iar cel de 13 $ urcă până la 16 $. Aceste prețuri se aplică de îndată noilor utilizatori, în timp ce abonații mai vechi beneficiază de o perioadă de grație de 3 luni. „Schimbăm prețurile din când în când, pe măsură ce continuăm să investim în divertisment de calitate și să îmbunătățim experiența utilizatorilor Netflix pe ansamblu”, anunță compania, într-un comunicat.

Compania a investit până acum miliarde de dolari în conținut original, rezultatul fiind o serie de producții extrem de populare precum „House of Cards”, „Orange is the New Black” și „Stranger Things”. Una dintre cele mai controversate pelicule este „Bird Box”.  Sandra Bullock intepretează rolul unei mame care se deplasează legată la ochi pentru a nu vedea forţele misterioase care îi determină pe oameni să se sinucidă. Incapabilă să vadă, ea trebuie să îi pună la adăpost pe cei doi copii ai săi, cunoscuţi sub pseudonimele „Boy” („Băiat”) şi „Girl” („Fată”), şi să străbată astfel un teren dificil. Filmul i-a inspirat pe abonaţi să urmeze provocarea #BirdBoxChallenge şi să execute diverse sarcini comune legaţi la ochi. Aceasta a dus la răniri, unele persoane ciocnindu-se de ziduri sau apropiindu-se periculos de mult de drumurile publice, reamintește Agerpres.

Netflix este o companie americană care distribuie și produce filme și seriale, dar care pune la dispoziția publicului și o platformă de streaming online internațională pentru accesul rapid la toate producțiile pe care le creează sau pentru care achiziționează drepturile de difuzare, contra unui abonament lunar.