Irina Vârlan, director juridic UPC, a declarat la conferinţa Ziua Comunicaţiilor că UPC se uită cu atenţie la sectorul de telefonie mobilă. “Ne uităm în zona de mobil şi nu este pentru prima dată când afirmăm acest lucru”, a declarat Vârlan.

Aceasta a mai afirmat că piaţa de telecomunicaţii din ţara noastră este competitivă, iar cererea de tehnologie nu face altceva decât să ducă la schimbarea civilizaţiei. “Sunt probabil sute de operatorii în România, iar noi suntem mândri că am reuşit să reducem decalajul faţă de ţările dezvoltate astfel încât avem cele mai mari viteze la internet din Europa. E adevărat însă că nu stăm la fel de bine la acaoperire”, a declarat Vârlan.

În prezent piaţa de TV este matură, dar încă există loc de creştere pe HD, 3D. De asemenea, în zonele rurale odată cu adopţia televizoarelor smart, a telefoanelor inteligente şi a laptopurilor, lumea digitală se va deschide, iar oamenii îşi vor dori să consume mai mult. În viitor, datele vor asigura cea mai mare creştere, în prezent fiind piaţa care aduce cele mai multe abonamente”, a adăugat directorul juridic al UPC.