„În acest moment nu există întârzieri sau zboruri anulate. Sfătuim pasagerii să contacteze companiile aeriene", a informat uni dimineața Aeroportul din Viena. Transferul automat al datelor între centrele de control al traficului aerian din Bruxelles şi Viena a fost complet blocat timp de mai multe ore duminică după amiază, a precizat un purtător de cuvânt al Austro Control, autoritatea care monitorizează spaţiul aerian al Austriei. 

Duminică după-amiază, Aeroportul din Viena a anunţat anularea sau întârzieri pentru 113 de zboruri spre sau dinspre Viena, din cauza problemelor cu transmisia automată a datelor, ceea ce a afectat sute de pasageri. Pe lista companiile aeriene afectate se numără Lufthansa, British Airways, LOT, Finnair şi Turkish Airlines. 

Problemele de transmitere a datelor care au provocat duminică întârzierea sau anularea a zeci de zboruri pe aeroportul internaţional din Viena au fost rezolvate, iar programul curselor a reveni la normal, a anunţat luni administraţia aeroportuară, transmite Reuters. 

În total, 113 zboruri care urmau să decoleze de la Viena sau să aterizeze pe acest aeroport au fost anulate sau întârziate din această cauză, sute de pasageri fiind blocaţi în aerogară, a precizat aceeaşi sursă. Niciun alt aeroport nu a fost afectat şi nu există indicii că problema ar fi fost provocată de atacul unui hacker, a menţionat purtătorul de cuvânt. Printre liniile aeriene afectate s-au numărat Lufthansa, British Airways, LOT, Finnair şi Turkish Airlines.