Unul dintre cei mai cunoscuți medici de la noi are COVID. Este vorba de Nicolae Bacalbașa, care este și deputat PSD. El este cunoscut opiniei publice ca urmare a implicării sale în câteva scandaluri de răsunet.

Bacalbașa suferă în acest moment din cauza complicațiilor. În vârstă de 76 de ani, medicul a făcut o serie de declarații într-o emisiune transmisă România Tv. Bacalbașa a spus, abia putând vorbi, că este și dependent de o sursă de oxigen.

„Mă aflu într-o situație absolut anormală, dependent de oxigen. E foarte greu pe omul care-i animal social să-l faci să respecte distanțarea. N-ai ce face. În viață, din păcate, te pui în fața unor situații, din care esențial este să supraviețuiești. E aproape imposibil să te ferești, sigur că da, asta este. Dar din păcate unii facem forme mai urâte. În funcție de genele tale, de starea de sănătate anterioară”, a spus Bacalbașa.

Cine este Bacalbașa

Bacalbașa este de profesie medic și a fost președinte al CJ Galați. În acest moment este deputat PSD, fiind protagonistul unor scandaluri răsunătoare în Parlament și poziții controversate.

În 2018, Bacalbașa l-a făcut pe deputatul Iulian Bulai (USR) „clopotar”. Totul se întâmpla în timp ce aveau loc audierea ministrului propus atunci pentru poziția de șef la Cultură. „Eşti un individ obraznic, clopotarule!”, a izbucnit Bacalbașa, la finalul unui schimb acid de replici cu Bulai.

Într-un alt moment, Nicolae Bacalbașa i s-a adresat unui coleg din Parlament cu terminologia nazistă „untermench”, termen folosit de naziști pentru „non-arieni”. Deputatul Ovidiu Gantz din partea grupului Minorităților l-a apostrofat pe Bacalbașa acuzând o campanie de discreditare a etniei germane.

În 2018, deputatul PSD Nicolae Bacalbașa a fost bruscat și huiduit de protestarii din fața Parlamentului, care erau nemulțumiți de modificările la codurilor penale. El a avut nevoie de protecția jandarmilor, pentru a putea traversa în siguranță parcul Izvor și a ajunge la stația de metrou. „Nu scăpați!”, „Comunistule!”, „Hoții!”, sunt doar câteva dintre lozincile pe care protestarii i le-au adresat lui Bacalbașa.