Dorinta de a obtine un salariu mai mare i-a determinat pe 32% dintre participantii la cel mai recent sondaj realizat pe site-ul Myjob sa declare ca intentioneaza sa-si schimbe locul de munca in acest an.

Potrivit sondajului, alti 18% dintre cei chestionati vor sa isi gaseasca un job nou in 2009 pentru ca actualul loc de munca nu este unul sigur, in contextul economic prezent.

Pe de alta parte, mai mult de 40% din respondentii sondajului au spus ca nu au un loc de munca si cauta unul urgent.

Un numar mic dintre romani, doar 5,5% dintre cei ce au participat la sondaj se declara multumiti de actualul loc de munca, iar mai putin de 3% considera ca este prea riscant sa isi schimbe locul de munca in conditiile actuale.

Participantii la sondaj fara experienta pe piata muncii sunt de departe cei mai multi un loc de munca la momentul actual (56%), urmati de cei calificati ca entry-level, cu experienta de doar un an (43%).

In schimb, cei care intentioneaza sa isi schimbe locul de munca in acest an pentru un salariu mai mare sunt respondentii cu experienta de 3-5 ani, chiar 10-20 de ani in campul muncii (in procent de 35%, respectiv 38%).

Sondajul a reliefat faptul ca numarul femeilor care nu au loc de munca este usor mai mare (43%) decat al barbatilor aflati in aceeasi situatie (40%), iar in ceea ce priveste varsta, cele mai multe persoane care se plang de lipsa unui loc de munca sunt tinerii sub 20 de ani (65%) si cei de la polul opus – peste 55 de ani (53%).

Media de varsta 21-30 de ani opteaza pentru un salariu mai mare la un job nou (34%).

Bucurestenii si constantenii sunt printre cei mai multi – 39% – care intentioneaza sa isi schimbe locul de munca pentru o crestere a salariului, in timp ce majoritatea respondentilor din zona de nord a Moldovei (Suceava, Botosani) cauta urgent un job (56%, respectiv 58%).

Sondajul a fost realizat la nivel national in perioada 3-10 martie 2009, pe un esantion reprezentativ de peste 10.000 de respondenti.