Acesta este cel de-al doilea centru lansat în cadrul proiectului "Tineri antreprenori de succes", care are ca obiectiv înființarea a 16 centre de informare antreprenorială existente în cele mai importante poluri universitare din ţară. UNTSR se așteaptă ca prin acest centru să ajute 3.000 de studenţi sau absolvenţi de studii superioare să își înceapă o afacere.

 

Prin intermediul centrelor de informare antreprenorială, experţii din cadrul proiectului vor furniza informaţiile necesare persoanelor interesate de iniţierea unei afaceri pe cont propriu.

 

„Susţinerea dezvoltării afacerilor este generatoare de noi locuri de muncă pentru tineri, contribuind la creşterea nivelului de ocupare la nivel naţional şi la favorizarea creării unei pieţe a muncii flexibilă şi inclusivă’, a declarat Gabriel Petrea, coordonator al proiectului.

La conferința de lansare a centrului a fost invitat omul de afaceri Robert Negoiță, care a dezbătut cu studenții principalele etape ale concretizarii unei idei de afaceri. Prezența lui la conferinta este menită să îi motiveze pe tinerii interesați să inițieze activități independente.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 și este coordonat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.