'Pentru a impulsiona industria aerospaţială din România, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare acorda un împrumut de 25 milioane euro producătorului de piese din aluminiu pentru aeronave Universal Alloy Corporation Europe (UACE)', se menţionează în comunicat. 

Acest împrumut reprezintă o extindere a finanţării acordată de BERD acestei companii cu sediul în Maramureş în anul 2012. 

'Compania îsi extinde capacitatea de producţie, ca urmare a creşterii cererii din partea acestor producători de aeronave, care, la rândul lor, încearcă să susţină creşterea traficului mondial prin furnizarea unui număr mai ridicat de aeronave comerciale', se mai arată în comunicat. 

Potrivit documentului, împrumutul BERD va permite UACE să crească capacitatea tuturor activităţilor şi va susţine introducerea tehnologiilor inovatoare, precum reciclarea completă a reziduurilor metalice. De asemenea, compania va continua pregătirea şi formarea personalului local prin implementarea de noi competenţe şi know-how în România. 

Înfiinţată în 2008, ca filială a grupului elveţiano-austriac Montana Tech Components, UACE furnizează componente celor mai importanţi producători de aeronave, precum Airbus, Boeing, Bombardier şi Premium Aerotech. 

BERD este cel mai mare investitor instituţional din România. Banca a investit până în prezent în România peste 7 miliarde de euro şi a mobilizat peste 14 miliarde euro din alte surse de finanţare.