Cea mai mare bancă italiană în funcţie de active este presată de mai mult timp să ia măsuri pentru a-şi îmbunătăţi situaţia capitalului, iar miercuri urmează să dea publicităţii o nouă strategie, împreună cu rezultatele pe trimestrul al treilea.

Potrivit surselor citate de Financial Times, echipa managerială de la UniCredit poartă discuţii privind vânzarea vânzarea operaţiunilor de retail din Austria cu banca austriacă Bawag însă deocamdată, nu este nicio siguranţă că se va ajunge la un acord. De asemenea, cele 12.000 de locuri de muncă vizate pentru restructurare, echivalentul a 7% din forţa de muncă a UniCredit, sunt concentrate în proporţie de 80% în diviziile din Germania şi Austria iar restul sunt în Italia.

Managementul UniCredit este să evite cea de a patra majorare de capital în ultimii şapte ani prin strângerea de noi fonduri din vânzarea de active. Printre activele suplimentare care ar putea fi scoase la vânzare se numără participaţia deţinută de UniCredit la banca poloneză Fineco precum şi acţiunile deţinute la firma de administrare de active Pioneer. Dacă această strategie va avea succes echipa managerială de la UniCredit, inclusiv directorul general Federico Ghizzoni, îşi vor păstra funcţiile. 'Obiectivul este evitarea unei majorări de capital pentru că dacă acesta va avea loc echipa managerială va fi trimisă acasă' a declarat una din surse.

De asemenea, Wall Street Journal informează că UniCredit vrea să realizeze venituri mai mari din comisioane, precum şi din promovarea mai multor produse de asigurări şi administrare de active la sucursalele sale.

UniCredit este prezentă în 17 ţări din lume cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac. AGERPRES