Duminică, 28 februarie, premierul Viktor Orban s-a vaccinat împotriva COVID-19. Până acum, nimic neobişnuit.

Viktor Orban, vaccinat cu un ser neaprobat în UE

Însă vaccinul ales de către prim-ministrul de la Budapesta este cel de la Sinopharm, produs în China. Ungaria este prima ţară din Uniunea Europeană care foloseşte serul produs în China.

Vaccinul Sinopharm nu este aprobat la nivelul Uniunii Europene!

Fotografiile postate duminică de Viktor Orban pe Facebook sunt însoţite de mesajul scurt “Sunt vaccinat”.

 

Ungaria a aprobat vaccinurile Sinopharm (China) şi Sputnik V (Rusia)

Marţi, Ungaria a anunţat că va începe a doua zi, adică miercuri, vaccinarea cu serul produs în China, anunţul fiind făcut pe pagina oficială de Facebook a campaniei de vaccinare. Ungaria anunţase încă de luna trecută că a ajuns la un acord cu chinezii de la Sinopharm în vederea achiziționării a 5 milioane de doze de vaccin.

Primele 550.000 de doze ale vaccinului împotriva COVID-19 al Sinopharm au sosit la 16 februarie în Ungaria. Ţara vecină a aprobat luna trecută şi vaccinul rusesc Sputnik V – care este folosit începând de vineri în această ţară cu 9,8 milioane de locuitori, relatează news.ro.

Premierul suveranist Viktor Orban a criticat cu această ocazie, din nou, procesul validării şi achiziţionării vaccinurilor împotriva covid-19 de către Uniunea Europeană (UE), pe care-l consideră prea lent.

”În fiecare zi în care aşteptăm Bruxellesul, pierdem 100 de vieţi ungare”, reproşa el.

”De ce să credem că experţii europeni sunt mai inteligenţi ca noi? Eu am mai multă încredere” în experţii ungari, declara Orban.