O nouă lovitură pentru guvernul PSD și pentru România, din partea Comisiei Europene! Preşedinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ar putea lăsa România fără portofoliul de comisar european pe Transporturi.

Astfel, Ursula von der Leyen ar putea să facă rocada între portofoliul de comisar european atribuit României cu cel al Ungariei. Candidatul Budapestei ar primi, astfel, un portofoliu mai puțin sensibil, informează Realitatea TV.

Informația a fost furnizată de un europarlamentar european maghiar citat de presa locală. Ungaria, conform acestui europarlamentar, ar putea primi postul de comisar pentru Transporturi, în locul celui pentru politica de extindere. Candidatul Budapestei ar putea primi, astfel, un portofoliu mai puțin sensibil.

La începutul acestei săptămâni, comisia JURI a respins candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru transporturi şi pe cea a lui Laszlo Trocsanyi pentru postul de comisar european pentru vecinătate şi politică de extindere.