Nimeni nu se aștepta la asta. Un supercunoscut medic nutriționist a dezvăluit care este rețeta care re ajută să slăbești garantat. Dr. Mihaela Bilic a fost invitată la emisiunea ”Doctor de bine”, transmisă exclusiv pe pagina de Facebook a Știrilor Pro TV și pe www.stirileprotv.ro. Sistem imunitar perfect, adică echilibrat, înseamnă comportament alimentar corect

În iarna pandemică, cei mai mulți dintre noi se gândesc să-și stimuleze imunitatea. E greșit! Sistemul imunitar nu vrea să fie hiperstimulat și nici slab, ci perfect echilibrat. Ca să aibă reacții echilibrate.

Cum să fie perfect? Nu prin mâncare – nu există aliment perfect – ci prin comportament alimentar rațional.

În ultimele 7 luni de pandemie, am aflat că cei care au kilograme în plus au și deficite imune. De ce?

“Orice kilogram în plus obosește organismul, sunt kilometri de vase de sânge noi în care irigă, în care inima trebuie să pompeze. Grăsimea se bagă în abdomen, printre organe. Și tot ce presupune grăsime în exces presupune risc crescut de boală. Normoponderalii înseamnă un punct de plecare în echilibrul organismului, iar imunitatea depinde de acest echilibru”, spune dr. Mihaela Bilic.

Ciorba este alimentul ideal pentru slăbit – are multă apă. Stomacul nu știe să numere calorii, este impresionat doar de volum. Din cauza asta, când băgăm în stomac 3 polonice de ciorbă, el crede că a mâncat mult, l-am păcălit. Dar avem 90% apă, avem legume, făinoase (tăiței, orez, cartof).

Cantitatea de substanță uscată dintr-o ciorbă niciodată nu o să depășească dimensiunea unei palme. Carnea, legumele, făinosul – încap într-o palmă. Când vorbim de o porție pentru un adult, vorbim de farfuria de două palme”.

O ciorbă, din start, ne oferă jumătate din porție. Mai vine cu un avantaj. Stă în stomac de 2 ori mai mult decât un fel doi. E paradoxul ciorbei.

S-a observant la ecografie acest aspect. De la ciorbă, nu e nimic nou în nutriție.

Potrivit cunoscutului nutriționist, ciorba stă de 2 ori mai mult în stomac, dă senzația de sațietate, are jumătate dintr-o porție normală pentru un adult și are puține calorii

”Dacă mâncăm 3-5 ciorbe pe zi, putem să slăbim cu stomacul plin”, promite dr. Mihaela Bilic.