Peste 15.000 de oameni au murit din cauza coronavirusului în New Jersey, statul fiind pe locul al doilea după New York în funcţie de numărul total de decese.

Măsură esenţială pentru a controla răspândirea virusului

Obligativitatea de a purta mască în aer liber este esenţială pentru a controla răspândirea virusului, potrivit celor spuse de democrat pentru MSNBC.

„Nu există nicio îndoială că măştile schimbă jocul”, a transmis guvernatorul, adăugând că va fi dificil de pus în aplicare decretul.

Am trecut prin iad

„Am trecut prin iad în New Kersey. Am pierdut peste 13.000 de oameni, am scăzut numărul de cazuri. Numai putem trece prin acest iad”, a declarat Phil Murphy.

În contextul în care multe state impun purtarea măştilor în spaţiile publice închise şi recomandă utilizarea acestora în aer liber, obligativitatea purtării în aer liber este una dintre cele mai restrictive măsuri din SUA.

Decizia lui Phil Murphy vine după ce numărul infecţiilor cu Covid-19 a crescut puternic în unele state, inclusiv în California, Florida şi Texas, unde oficialii din sectorul sănătăţii avertizează că va avea loc o creştere a numărului de decese provocate de infamul coronavirus, care a ucis peste 131.000 de americani.

Marţi, numărul total al cazurilor de coronavirus din SUA a depăşit 3 milioane, fiind echivalent cu 1% din populaţia ţării.