Un senator AUR, cercetat într-un dosar de trafic de droguri. Ce au descoperit autoritățile?

Andrei Busuioc este originar din Republica Moldova, unde a avut o mică afacere cu piese auto și o grădină în care creștea marijuana pe care o comercializa apoi pe piața neagră din țara natală, conform informațiilor transmise de riseproject.ro

În anul 2015, poliția din Chișinău l-a arestat pe Andrei Busuioc și alte șapte persoane. Brigada Antidrog descoperise că Busuioc creștea marijuana în curtea casei sale de la țară și o comercializa pe piața neagră din republică.

La momentul respectiv, autoritățile au cercetat plantația și au găsit la percheziții un sac deja recoltat. În urma descoperirilor respective, Busuioc a stat câteva zile în arest preventiv iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Chișinău.

Răspunsul oferit de Andrei Busuioc

„Dosarul este în judecată, nu vreau să comentez încă, că sunt pe val toate. Eu am să mă pronunț cumva, mă rog, ca ancheta să meargă așa cum trebuie, n-am vrut să expun, nici n-aș vrea să ies în presă.

La instanța de fond n-a fost admis niciun martor, dar acum, la a doua instanță, au primit martorii și eu cred că se va demonstra că n-am nicio vină… Acum, dacă urmăriți rolul dosarului meu, veți observa că toți anchetatorii, e o gașcă întreagă, au fost demisionați că fabricau dosare. Dar nu vreau să spun asta deocamdată, aștept să se pronunțe instanța.

Atunci, la interogatoriul poliției, eram stresat, am fost luat așa prin surprindere… Vă spun sincer, eu nu fumez țigări. Și nici nu consumam alcool (…). După incident am început să mai iau așa câte o bere, dar atunci duceam un mod de viață sănătos”, a declarat Andrei Busuioc pentru sursa menționată.

În februarie, presa din Vaslui scria că senatorul AUR votase contra multor proiecte de legi importante, cum ar fi modificarea și completarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, precum şi a Legii nr. 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, trimisă pentru reexaminare Senatului de către președintele Klaus Iohannis.