Mark Walport este savantul care a venit cu cea mai suprinzătoare veste de până acum. Fiind și un membru al grupului științific consultativ pentru situații de urgență al Guvernului Marii Britanii, acesta a spus că temutul virus nu va dispărea niciodată și că acesta va fi prezent într-o formă sau alta.

Pentru ca oamenii să nu ia coronavirus, acesta a mai spus că trebuie ca ei să fie vaccinați la intervale regulate, așa cum se întâmplă și în cazul gripei sezoniere.

Anterior, directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a declarat că speră ca pandemia de coronavirus să se termine peste doi ani. Aceste declarații l-au făcut pe savantul britanic să declare că virusul va fi prezent pentru totdeauna.

„Acesta este un virus care va fi cu noi pentru totdeauna într-o formă sau alta și aproape sigur va necesita vaccinări repetate”, a spus Mark Walport.

Situația nu este deloc una îmbucurătoare

Conform datelor centralizate de Worldometers, numărul cazurilor de coronavirus confirmate în lume a depășit 23 de milioane. De asemenea, numărul deceselor asociate cu infamul COVID-19 a ajuns la 800.000.

Conform celor transmise de Organizația Mondială a Sănătății, este posibil ca pandemia de coronavirus să dureze mai puțin timp decât gripa spaniolă din 1918, care a ucis în doi ani zeci de milioane de oameni.

Spania se regăsește din nou printre cele mai afectate țări din lume de pandemia de coronavirus, în ciuda uneia dintre cele mai dure carantine din lume, portul generalizat al măștilor și efectuarea a milioane de teste. Acesta este un caz particular care stârnește semne de întrebare în rândul epidemiologilor și al sociologilor.

Să stai înghesuit în mijocul unui număr mare de oameni, la bordul unui avion, ar putea să pară riscant în această perioadă, potrivit CNN. Dar, potrivit unor experți care se bazează pe cazurile documentate de transmitere în timpul zborului, șansele de a lua noul coronavirus în acest fel sunt relativ mici.

Pacienții afectați de infamul coronavirus care suferă forme moderate ale bolii au evoluat spre bine după ce au primit, timp de 5 zile, tratamentul oferit de Gilead Sciences Inc cu Remdesivir, însă continuarea tratamentului timp de 10 zile nu a prezentat beneficii și nu a scurtat în mod semnificativ perioada de internare în spital, conform unui nou studiu.