CryptoDATA este o companie românească de IT&C care se pregăteşte de lansarea unui smartphone destinat video-conferinţelor, dar şi pasionaţilor de jocuri şi fotografii.

Noul telefon inteligent, ce va purta numele de Tinker, va costa circa 450 de euro şi va fi disponibil începând cu luna octombrie. Cei interesaţi îl vor putea achiziţiona pe toate canalele de distribuiţie online, dar şi din magazinele fizice ale marilor retaileri din România. Oficialii CryptoDATA au confirmat că poartă discuţii şi cu operatorii de telefonie mobilă din România pentru distribuţia smartphone-ului.

Ovidiu Toma, CEO-ul CryptoDATA, a declarat pentru Economica.net: “De curând am luat în considerare o altă nişă de piaţă şi putem să atacăm piaţa multimedia pe partea de gaming şi conferinţe video, fie ca vorbim de şcoala de acasă sau companii. Este un dispozitiv de tip smartphone, dar cu capabilităţi de gaming şi conferinţe video.”

Cu ce specificaţii se laudă noul Tinker?

Deocamdată, nu se cunosc toate specificaţiile noului dispozitiv, însă Ovidiu Toma precizează că telefonul va avea frecvenţele procesorului şi memoriei mult mai mari decât cele întâlnite la smartphone-urile Samsung sau Huawei, pentru a împărți sarcinile și a-l face mai eficient.

Telefonul va dispune de patru camere foto principale pe spate, de până la 48 MP, în timp ce camera pentru selfie-uri va avea 12 MP. Ecranul este full-display şi va dispune de funcţia “picture in picture” cu până la 16 poziţii. Bateria va fi şi ea una de capacitate impresionantă: 5.000 de mAh.

“Este un telefon dedicat conferinţelor video fiind dotat cu difuzoare special concepute pentru a auzi vocea şi nu zgomotul de fundal prin optimizarea frecvenţelor medii”, mai spune CEO-ul Ovidiu Toma.

Compania românească nu este la primul telefon lansat: “Am început să dezvoltăm primul smartphone în urmă cu aproximativ trei ani, iar la modelul Tinker care se bazează pe acel telefon lucrăm de opt luni”, explică Ovidiu Toma.

Cei de la CryptoDATA au deja un telefon lansat pe piaţă şi se pregătesc pentru lansarea încă unui model, în afară de Tinker, spre finalul anului în curs sau începutul lui 2021.