Nu e deloc linişte în coaliţia de guvernare. Atacurile lui Ludovic Orban au fost dublate de răspunsurile unui lider din USR. Mai multe voci spun că ar fi în pericol coaliţia, Guvernul, dar şi majoritatea parlamentară.

USR-PLUS, atac dur la adresa PNL

Deputatul USR PLUS, Adrian Wiener, nu a avut milă de şeful PNL, Ludovic Orban, după ce acesta a declarat că partenerii de guvernare nu sunt văzuți că jur pe Biblie sau că îşi fac cruce.

„Avem nişte parteneri de guvernare care de multe ori parcă nu s-au născut aici. Nu i-am văzut la Ziua Drapelului naţional, nu i-am văzut la momente esenţiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol al naţiunii române, ca să nu spun că nu i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând cruce.

Noi suntem altfel, noi suntem un partid care este născut din fibra poporului român”, a fost declarația lui Ludovic Orban care a stârnit reacția deputatului USR-PLUS Adrian Wiener.

USR, atac la traseiştii din PNL

Adrian Wiener nu s-a putut abţine şi i-a făcut praf pe politicienii care au schimbat partidele politice și pe cei interceptați de DNA. „Aveți dreptate, domnule Orban – sunt convins că toți traseiștii de la PSD și ALDE cu care ați populat PNL-ul, au jurat pe Biblie la învestire.

Cu siguranță Costel Alexe și Molnar de la Apele Române au fost la Ziua Drapelului; combinagii Matica și Macovei, interceptați de DNA în dosarul de trafic de influență de la Galați sunt în prima linie la festivitățile de 1 Decembrie.

Petru Avram și toate “animalele politice” sunt și ei în primul rând prin biserici la slujba de Înviere făcându-și cruci și mimând cucernicia”, a scris deputatul Adrian Wiener pe o reţea de socializare.

Wiener consideră că patriotismul nu trebuie folosit în scopuri politice. „Greșiți însă profund cu un lucru, domnule Orban – suntem născuți aici; avem părinți și bunici îngropați aici, în acest pământ; și avem sentimentul de apartenență la acest popor.

Acest sentiment există, chiar dacă nu îl exhibăm atât de obscen pentru a capitaliza politic. Suntem parte a acestui popor; contribuim la plebiscitului zilnic care până la urmă înseamnă voința acestei națiuni. Și suntem onești și responsabili ca parteneri de guvernare.

Puteți conta pe noi. Poate mai mult decât pe mulți dintre voiajorii politici pe care i-ați pripășit prin PNL”, mai scrie în mesajul scris de deputatul USR PLUS.