Piaţa maşinilor electrice este gata să primească un nou competitor, în urma acordului strategic de cooperare semnat de către startup-ul chinez Byton, contractorul taiwanez Foxconn şi Nanjing Economic and Technological Development Zone. Acordul făcut public luni de către cele trei părţi prevede că producţia de automobile electrice de tip SUV va începe în 2022, potrivit Reuters.

Foxconn lucrează cu giganţi mondiali din IT&C, precum precum Apple, HP sau Dell

Foxconn este cel mai mare producător mondial de produse electronice pe bază de contract pentru firme, precum Apple, Hewlett Packard şi Dell. Compania din Taiwan este celebră în întreaga lume mai ales pentru faptul că asamblează telefoanele iPhone pentru americanii de la Apple.

Young Liu, preşedintele Foxconn, a declarat că parteneriatul cu Byton va fi o parte importantă din strategia Foxconn în domeniul vehiculelor electrice.

Planurile iniţiale prevedeau ca Foxconn să înfiinţeze un joint venture cu Fiat Chrysler pentru a construi autoturisme electrice şi a dezvolta vehicule conectate la intenet în China, după cum anunţa compania taiwaneză în 2020. Între timp, Foxconn nu a făcut alte anunţuri cu privire la acel parteneriat.

Byton începuse construirea unei uzine auto în China, însă totul a fost deocamdată suspendat

La rândul său Byton, un startup care este susţinut de producătorul auto chinez FAW Group şi producătorul de baterii Contemporary Amperex Technology Co Ltd, a început să construiască o uzină de asamblare de automobile în oraşul Nanjing, estul Chinei, însă în luna iulie firma şi-a suspendat operaţiunile din cauza dificultăţilor financiare agravate de pandemie.

Separat, agenţia Bloomberg a informat că Foxconn, prin firma sa mamă Hon Hai Precision Industry Co, a preluat o participaţie majoritară la startup-ul chinez Byton. Bloomberg susţine că Foxconn intenţionează să investească 200 milioane de dolari în Byton. De asemenea, Foxconn va pune la dispoziţia Byton tehnologia şi expertiza sa de producţie precum şi acces la lanţul său de aprovizionare.