Presa ucraineană informează că s-au auzit mai multe explozii în regiunea Podol. Explozii s-au auzit, totodată, și pe malul stâng al capitalei.

Potrivit Administrației de stat a orașului Kiev, în oraș funcționează sisteme de apărare aeriană.

Ucrainenii au doborât o dronă deasupra Kievului

RBC Ucraina notează că în timpul ultimei alerte de astăzi, apărarea ucraineană a doborât o dronă deasupra Kievului.

„În timpul ultimei alerte aeriene, un vehicul aerian fără pilot a fost detectat deasupra Kievului. Obiectul a fost doborât de forțele și mijloacele de apărare aeriană”, a declarat șeful administrației militare a orașului Kiev, Serghei Popko. Acesta a adăugat că nu există informații despre victime.

La rândul său, primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că după explozii, o clădire cu patru etaje a luat foc în cartierul Solomyan, iar suprafața care arde este de 50 de metri pătrați.

„Un incendiu a izbucnit într-o clădire nerezidențială ca urmare a căderii resturilor unui UAV doborât în districtul Solomyansk din capitală. Reprezentanții Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență lucrează la fața locului.

Consecințele sunt în curs de clarificare. Informațiile vor fi actualizate”, a adăugat KGVA.

Volodimir Zelenski, amenințat cu moartea după atacul cu drone asupra Kremlinului

Pe 3 mai, după atacul cu drone asupra Kremlinului, Dmitri Medvedev, secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a cerut „eliminarea fizică” a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski și a anturajului său.

„Nici măcar nu este nevoie de semnarea actului de capitulare necondiționată. După cum știți, nici Hitler nu l-a semnat. Întotdeauna va exista un fel de înlocuitor, precum vicepreședintele amiral Doenitz”, a scris Dimitri Medvedev pe Telegram.

După această declarație, reacția președintelui ucrainean nu a încetat să apară. Președintele Volodimir Zelenski a afirmat că amenințările cu „eliminarea fizică” a sa nu prezintă niciun interes și că rușii ar trebui să se gândească, în schimb, cum să schimbe regimul politic din propria țară pentru a pune capăt războiului.

„Acesta nu este un subiect interesant. Nu vom vorbi cu astfel de oameni despre nimic. Cred că ei trebuie să se gândească la cum să schimbe climatul în propria lor țară, la regimul lor, iar apoi își pot pregăti societatea pentru orice posibilitate diplomatică de a pune capăt acestui război”, a spus Volodimir Zelenski.

Cu toate acestea, Volodimir Zelenski a subliniat că este mai important să existe o șansă de a vedea o „țară demotivată” pe câmpul de luptă.

„Nu vedem o armată puternică pe câmpul de luptă, nu vedem o societate puternică care să le susțină mișcarea înainte.

Vedem diverse grupuri radicale care branduiesc ceva nuclear, care cer să se facă ceva împotriva țării noastre”, a mai declarat Volodimir Zelenski, potrivit Ukrainska Pravda.