Informațiile transmise de Scotland Yard arată că a fost instituit un cordon de securitate după ce bărbatul a fost reţinut de poliţie în ziua de marți, 2 mai, în jurul orei locale 19:00 (n.red. 21:00, ora României).

Amintim că bărbatul a fost arestat după ce s-a apropiat de porţile Palatului Buckingham, sub suspiciunea că deține o armă ofensivă, conform BBC.

Nu există persoane rănite în urma incidentului

Din primele informații, nu există persoane rănite în urma incidentului. Totodată, poliția din Marea Britanie a subliniat că în posesia bărbatului a fost găsit și o geantă suspectă, potrivit sursei menționate.

O explozie controlată a fost efectuată ca măsură de precauție după o evaluare a specialiștilor. Trebuie menționat că Regele Charles al III-lea şi regina consoartă nu se aflau la Palatul Buckingham în momentul arestării. Totuși, regele l-a găzduit pe premierul Australiei, Anthony Albanese, în timpul unei audiențe la palat mai devreme marți.

Drumurile au fost redeschise după explozia controlată din fața Palatului Buckingham

„Ofițerii au lucrat imediat pentru a-l reține pe bărbat și a fost dus în custodia poliției. Nu au fost raportate focuri de armă sau răniri ale ofițerilor sau ale membrilor publicului. Ofițerii rămân la fața locului și se continuă cercetările”, a declarat șeful adjunct Joseph McDonald.

Poliția nu crede că a fost un incident terorist, iar istoricul de sănătate mintală al suspectului este în curs de examinare. Se crede că bărbatul arestat a acționat singur și se consideră că este vorba despre un incident izolat.

„Nu este tratat ca un incident terorist”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției metropolitane.

Polițiștii înarmați care păzesc palatul pot deschide focul dacă percep o amenințare la adresa vieții lor sau a altora. Poliția a declarat că nu s-au tras focuri de armă.

Acest incident are loc pe fondul pregătirilor meticuloase pentru încoronarea regelui Carol, care va avea loc sâmbătă la Westminster Abbey din Londra, în cadrul unei operațiuni de securitate numită Operațiunea Golden Orb.

Mii de ofițeri sunt atrași din toată Marea Britanie pentru acest eveniment ceremonial. Sute de ofițeri se vor alinia pe traseul spre Westminster Abbey, în timp ce polițiști în civil se vor afla în mulțime, iar lunetiști vor fi situați pe acoperișuri.

Mai mult, în centrul Londrei va fi instituită o zonă de interdicție aeriană și vor fi interzise dronele.