Ioan Niculae nu a stat prea mult în spatele gratiilor. Este posibil să iasă mai curând decât şi-ar fi imaginat. Omul de afaceri este aproape de libertate.

Ioan Niculae, eliberat condiţionat?

Ioan Niculae ar putea ieşi din puşcărie mai repede decât ar fi sperat. Este foarte aproape de o eliberare condiţionată. Decizia va fi luată în discuție la începutul săptămânii viitoare în Comisia de liberări condiționate a penitenciarului Rahova, după doar două luni de la încarcerarea sa, anunţă g4media.ro, care citează surse judiciare.

Dragnea, aproape de libertate

Ioan Niculae e pe o listă selectă a vipurilor care pot ieşi curând din puşcărie. Cei de la Comisia de liberări condiționate a Penitenciarului Rahova au dat undă verde eliberării lui Liviu Dragnea, fostul șef PSD, pe 27 aprilie fiind stabilit procesul în instanță.

Ioan Niculae, două luni în puşcărie

Ioan Niculae a executat deja fracţia de o treime, impusă în cazul deținuților care au vârstă de peste 60 de ani, încă din luna februarie, când a fost condamnat, după cum a explicat atunci avocatul acestuia, Adrian Georgescu.

Potrivit calculelor, o treime din pedeapsa de 5 ani primită de omul de afaceri înseamnă aproximativ 600 de zile, considerate deja executate în urma contopirii ultimei pedepse cu prima, cea din dosarul „Mită la PSD”. Dacă primește undă verde de la comisia închisorii, ultimul cuvânt îl va avea instanța.

La prima sa încarcerare, Niculae a încercat de 4 ori să obțină eliberarea mai devreme. Tribunalul Dâmbovița, cel care a admis cererea omului de afaceri, a ținut cont inclusiv de comportamentul său în spatele gratiilor, dar și de cele 5 cărți pe care le-ar fi scris în perioada detenției.

Omul de afaceri a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro. În plus, instanța i-a interzis lui Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.