Ludovic Orban a vorbit miercuri, de la Galați, despre medicamentul Euthyrox, care încă nu se găsește în farmaciile din România.

Premierul a declarat că va încerca să întroducă în fabricație acest medicament, vital pentru pacienții cu afecțiuni ale tirooidei.

Ludovic Orban a intrat miercuri într-o farmacie să întrebe despre acest medicament. În acest context, jurnaliștii l-au întrebat pe premier de ce a întrebat despre acest medicament.

Drept răspuns, premierul a spus că sunt mulți pacienți care au cumpărat medicamentul în cantitate mare, ceea ce a dus la o criză.

„Sunt unii pacienţi care au luat cantităţi mai mari şi din această cauză s-a creat o criză.

Eu îi rog să nu îşi ia chiar în cantităţi atât de mari, să nu facă stocuri, pentru că există un contract care asigură medicamentul pentru necesităţile evaluate în mod medical şi în mod evident vom încerca să îi introducem în fabricaţie în România”, a spus Orban.

Ce spune ministrul Sănătății despre acest medicament

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit marți la Alba Iulia, despre medicamentul Euthyrox. Acesta a fost întrebat despre

discontinuitatea care persistă în aprovizionarea farmaciilor cu Euthyrox, în contextul în care autoritățile spun că în România există cantitățile necesare.

Acesta a declarat că unii distribuitori optează pentru politica de preț, astfel că preferă țările care plătesc mai mult.

„Din informaţiile noastre, pe care le avem în acest moment, sunt cantităţile necesare. Noi rămâne să verificăm în farmacii, dar rămâne să verificăm şi distribuitorii.

În condiţiile în care unii optează pentru politică de preţ, creşterea preţurilor, în condiţiile în care la noi plătesc 7 lei şi în alte ţări plătesc 12 euro, acei distribuitori preferă să meargă în partea cealaltă.

Mai este şi partea în care, să spunem, de grijă sau de temere, mai luăm şi mai facem şi câte un depozit acasă”, a afirmat ministrul Sănătăţii.