Într-o postare pe rețelele de socializare, medicul Amin Zahra, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, a vorbit despre haosul din spitale. Postarea a fost publicată  pe pagina de Facebook RO Vaccinare, iar potrivit acestuia,  la unitatea de primiri urgențe totul este blocat, iar în jur se văd doar măști și butelii de oxigen.

Totodată, medicul precizează că la UPU a ajuns să fie iadul pe pământ, iar în urma haosului a rămas cu o amintire neplăcută. Este vorba despre un cuplu care a ajuns să împartă aceași mască de oxigen.

În ceea ce privește situația medicilor, Amin Zahra susține că s-a ajuns la o oboseală din ce în ce mai mare, dar și la un sentiment de neputință.

”Dacă nu știți cum arată iadul, mergeți în UPU și o să-l vedeți! După garda de ieri, am rămas cu o amintire pe care nu am cum să o uit prea curând… Este imaginea unui cuplu aflat în UPU, care împărțeau aceeași mască de oxigen. Totul este blocat, tot ce poți să vezi sunt măști și butelii de oxigen! Dacă prin tot haosul acela reușești să ai contact vizual cu un coleg, tot ce poți să citești în ochii lui este, pe lângă oboseală tot mai accentuată, neputința!!!”, a spus medicul în postarea publicată de RO Vaccinare.

Recomandările medicului 

Medicul Amin Zahra vine și cu o serie de recomandări pentru români. Acesta susține că toți cei care țin la sănătatea lor și își doresc să nu ajungă pe paturile de spital trebuie să se vaccineze și să se testeze constant.

El a mai adăugat că după efectuarea vaccinului, este recomandat un contact cu cât mai puține persoane pentru a evita infectarea cu noul coronavirus.

”Încă nu este târziu să ne dați și voi o mână de ajutor!!! Dacă ții la sănătatea ta și vreți să scăpăm din acest iad, în care ne aflam cu toții, uite ce trebuie să faci:

1. Îți faci un test rapid sau PCR și te asiguri că nu ai simptome, că ești negativ.

2. Îți faci și o programare la un centru de vaccinare și încerci să intri în contact cu cât mai puține persoane, până îți faci vaccinul, chiar și după! România, trezește-te!” mai spune Amin Zahra.

Amintim faptl că reacția medicului vine după ce marți, România a înregistrat un bilanț sumbru. GCS a raportat 15.037 de noi infectări și 252 de decese. Tot marți, România a rămas și fără locuri libere în secțiile ATI.