Reputatul doctor american Anthony Fauci a transmis un mesaj în legătură cu creșterea record de cazuri de coronavirus înregistrată după Ziua Recunoștinței care a avut loc la finalul lunii noiembrie.

În acest context, doctorul le atrage atenția americanilor asupra perioadei următoare și le recomandă să fie mult mai prudenți de Crăciun și de Revelion, evitând călătoriile și petrecerile.

„Nimeni nu vrea un nou lockdown de sărbători, tocmai de aceea este foarte important să fim precauţi şi să ţinem cont de măsurile de siguranţă”, le-a transmis Fauci americanilor.

Medicul precizează că spitalele din zona de sud a Statelor Unite ale Americii sunt supraaglomerate, ceea ce înseamnă că medicii de la secțiile de Terapie Intensivă nu mai fac față.

La finalul săptămânii trecute, în California au fost raportate 30 de mii de cazuri în doar 24 de ore, motiv pentru care statul a intra în lockdown pentru cel puțin trei săptămâni.

30% din populație riscă să se infecteze

Aproape o treime dintre americani ar putea fi infectaţi cu noul coronavirus până la sfârşitul anului 2020, a declarat luni medicul Scott Gottlieb, fost comisar al Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite.

Gottlieb a subliniat pe parcursul pandemiei că numărul real al infecţiilor este probabil mai mare, deoarece nu toată lumea care contractează virusul este testată şi diagnosticată.

Gottlieb a afirmat că amploarea pandemie de coronavirus de pe parcursul anului 2020 ar putea ajuta la limitarea răspândirii virusului la începutul anului viitor, dacă va începe vaccinarea.

Gottlieb face parte din consiliul de administraţie al grupului Pfizer, care a fost prima companie care a solicitat FDA autorizarea de urgenţă a vaccinului său pentru COVID-19.

Remarcile sale au avut loc după ce compania Moderna a cerut luni FDA să autorizeze de urgenţă vaccinul său pentru COVID-19, în urma publicării datelor definitive ale studiului său clinic, care au arătat că acesta are o eficacitate de peste 94%.