Ca parte a restricțiilor introduse pe perioada sărbătorilor de iarnă, autoritățile italiene au decis interzicerea călătoriilor între regiunile sale în perioada 21 decembrie – 6 ianuarie, conform bbc.com

Guvernul italian se teme de posibilitatea unui al treilea val

De asemenea, restaurantele pot fi deschise numai în anumite regiuni, până la ora 18:00. Trebuie menționat că a fost dispusă și închiderea pârtiilor de ski până pe 7 ianuarie.

Totodată, carantina nocturnă se extinde cu două ore în noaptea de Revelion. Guvernul italian se teme de posibilitatea unui al treilea val al pandemiei, la fel de puternic ca primele două.

Situația este tensionată

Consiliul de Miniștri a decis să confirme, prin următorul decret, oprirea cursurilor cu prezență fizică pentru licee până pe 7 ianuarie, când toți elevii ar trebui să se întoarcă în clase.

Curba scade și ministrul Sănătății Roberto Speranza, pe baza monitorizării săptămânale, va semna noile ordonanțe care ar putea face Italia și mai „galbenă”, făcând ca unele Regiuni să treacă de la „zone roșii” la „zone portocalii” și altele de la „zone portocalii” la „zone galbene”.

Dar precauția rămâne maximă. După o confruntare lungă și tensionată, Guvernul alege să readucă toți elevii de liceu la cursuri cu prezență fizică abia pe 7 ianuarie: în Consiliul de Miniștri, Lucia Azzolina și M5S își confirmă preferința de a reveni la cursuri în decembrie, dar asupra acestui punct ar trebui acceptată cererea Regiunilor de a aștepta noul an, organizând între timp sistemul transporturilor. O decizie finală va fi luată în următoarele ore.

În timpul nopții, după o revizuire care continuă și după Consiliul de Miniștri, Guvernul ar trebui să trimită noul decret guvernatorilor, pe care premierul Giuseppe Conte îl va semna spre seară și va fi în vigoare începând din 4 decembrie, informează Rai News.