Epidemia de coronavirus duce la amânarea unui prim meci din Liga I de fotbal din România.

Astfel, meciul Viitorul – Academica Clinceni nu se joacă, din cauza suspiciunilor care au planat asupra a 6 jucători ai echipei gazdă.

Partida fusese programată să înceapă de la ora 18.00.

Inițial meciul a fost amânat cu o oră

Cele două formații au așteptat până în ultima secundă rezultatul testelor la coronavirus, iar pentru cei 6 jucători antrenați de Gheorghe Hagi, rezultatele au fost invalide, așa cum informează telekomsport.ro.

Inițial, observatorul de joc a decis amânarea meciului cu o oră, conform protocolului. Ulterior s-a decis amânarea meciului de la Ovidiu.

Viitorul Constanţa este lider în play-out, cu 35 de puncte, şi pare singura echipă lipsită de grijile retrogradării. De partea cealaltă, Academica Clinceni este una dintre surprizele plăcute, cu cinci victorii în opt etape, şi este pe locul 9, cu 26 de puncte.

Cele două formaţii s-au mai întâlnit o singură dată la Ovidiu, în Liga 1, pe 2 februarie anul acesta, iar acea partidă s-a terminat la egalitate, scor 0-0.

Declarațiile lui Gică Hagi

„O echipă care stă bine în teren, care are jucători cu experienţă, care a arătat şi de când s-au reluat acum meciurile… o echipă pragmatică, care joacă bine la rezultat şi sperăm să îi desfacem, să facem fotbalul nostru şi să luăm cele trei puncte”, a declarat Gheorghe Hagi, la conferinţa de presă premergătoare partidei cu Clinceni.

„Este un meci greu. Jucăm împotriva celei mai bune echipe din acest play-out şi împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din tot campionatul. Ştim foarte bine ce joacă Viitorul, am avut mereu probleme cu ei.

Am avut şi rezultate bune, dar am muncit foarte mult pentru acele rezultate. Nu au presiune, din punctul meu de vedere, ei sunt scăpaţi de grija retrogradării”, a declarat şi Ilie Poenaru, înaintea meciului direct.