Momente critice pentru Nelu Ploieșteanu, dar și pentru familia sa. Celebrul cântăreț de muzică populară de 70 de ani, se află în stare gravă la secția de terapie intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală.

El a fost infectat cu noul coronavirus, iar starea sa de sănătate s-a degradat considerabil. În ceea ce privește părerile medicilor, se pare că aceștia sunt rezervați în legătură cu evoluția bolii.

De menționat este faptul că, starea interpretului de muzică lăutărească s-a agravat, după ce acesta a plecat pe proprie răspundere din spitalul în care fusese internat cu COVID-19 acum câteva zile.

Nelu Ploieșteanu este în stare gravă

Jurnalista mara Bănică a vorbit la Antena 3 joi, despre starea artistului. Se pare că acesta a negat existența virusului și a crezut că este doar o simplă răceală. Potrivit acesteia, în prezent, saturaţia de oxigen în sânge este de doar 50%, iar plămânii sunt afectaţi în proporţie de 70%.

Totodată, jurnalista a mai adăugat că există șanse mici de supraviețuire. Ea a mai menționat că este exclusă posibilitatea ca medicii să nu îi spună adevărul fiicei artistului în legătură cu starea sa de sănătate.

”Nea Nelu s-a îmbolnăvit la începutul săptămânii, a fost internat 48 de ore, și cred că făcea parte din categoria bolnavilor ”Toma Necredinciosul”, care a negat virusul și existența lui. De altfel și mie îmi spunea că nu e decât o răceală, motiv pentru care a plecat pe propria semnătură din spital.

Starea lui se agravase, avea nevoie de un Computer Tomograf pentru ca medicii să detecteze cât de grav sunt afectați plămânii, însă Nea Nelu a refuzat. A plecat pe semnătură, a ajuns acasă miercuri seara, starea lui s-a agravat foarte tare, până când saturația de oxigen a ajuns la 50%, practic nu mai putea respira. Atunci au chemat ambulanța și a fost din nou transportat la spital.

Din nefericire a ajuns intubat într-un timp foarte scurt, cu șanse extrem de mici de supraviețuire.

Fiica lui Nelu Ploieșteanu m-a întrebat, azi-noapte târziu, în jur de ora 01:00, dacă eu cred că Nea Nelu e mort și ei nu îi spun medicii. Dacă există această posibilitate. Și i-am spus să se liniștească pentru că protocolul nu îngăduie așa ceva”, a povestit Mara Bănică la Antena 3.

Sursă foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu