Totodată, Budăi susține că Guvernul Orban pierde timp și energie pentru a găsi niște soluții ineficiente de relansare economiei.

„Guvernul își consumă atâta timp și economie, atâta efort de resursă umană, să ne demonstreze nouă cum nu poate. Măcar jumătate din această energie dacă o consumau să caute soluții, să ne demonstreze cum se poate, oare nu găseau soluții? Un prim exemplu. În prezentarea Guvernului nu am văzut care e media țărilor din UE cu plata pensiilor în PIB-ul lor. Media UE e în jur de 13% și la noi e de 7,3%. Spațiul există.

E o perioadă de criză. Acum mai mult ca oricând trebuie să asiguri cererea. Adică să dai oamenilor bani să poată cumpăra și să poată trăi. Condamn public astfel de declarații”, a spus Budăi la Antena3.

„Este incalificabil să-ți bați joc de părinții și bunicii tăi”

Fostul ministru al Muncii nu s-a oprit aici și a criticat aspru declarația făcută de premierul Ludovic Orban, în care acesta compara creșterea pensiilor cu „drumul spre Iad”.

În opinia lui Budăi, „este incalificabil să-ți bați joc de părinții și bunicii tăi” în acest mod.

„Și mai condamn și declarația premierului Orban, care compara creșterea pensiilor cu drumul spre Iad. Este incalificabil să-ți bați joc de părinții și bunicii tăi. La anul, 20% din această creștere se întoarce. Peste un ani, 25%. Sunt calcule, simulări pe care le-am făcut la partid. Alocațiile copiilor, salariile profesorilor, pensiile părinților și bunicilor noștri nu spun nimic. Și nu de acum, nu spun nimic de când PNL a preluat guvernarea”, a adăugat Budăi.