Cum a ajuns compania la o asemenea decizie

Decizia companiei vine după ce guvernul italian a introdus restricții asupra circulației și adunărilor publice pentru a limita efectele epidemiei COVID-19 provenite din China.

Un purtător de cuvânt al Fiat Chrysler a spus că fabricile în cauză vor fi închise până la finalul săptămânii pentru a “reduce riscul” de răspândire a bolii printre angajați. Fabricile ar urma să fie redeschise pe 16 martie.

Pentru a limita contactul printre angajați, compania va crește distanța între stațiile de lucru. Alte măsuri includ posibilitatea de a lucra de acasă și restricționarea accesului la cantine.

Vor fi impuse restricții la nivel național

Italia a anunțat luni că va impune restricții la nivel național asupra circulației și adunărilor publice, inclusiv închiderea școlilor, cinematografelor, muzeelor și sălilor sportive, dar și limitând programul barurilor, restaurantelor și magazinelor.

Economiștii spun că aceste măsuri cel mai probabil vor împinge economia deja fragilă a Italiei într-o pantă descendentă care va pune presiune asupra hotelurilor, companiilor de turism și restaurantelor.