Un caz de infectare cu tulpina Delta avut loc în galați, iar autorităție din oraș vin cu precizări de ultimă oră în acest context. Potrivit surselor citate, este vorba despre un bărbat din Galaţi, vaccinat împotriva COVID-19 cu ambele doze de vaccin Pfizer, care a fost confirmat cu tulpina Delta.

Același surse susțin că în prezent bărbatul nu este internat în spital şi are o stare bună. Potrivit Prefecturii Galaţi, este vorba despre un bărbat de 57 de ani, din Galaţi, care nu are istoric recent de călătorie.

El s-a vaccinat la începutul anului 2021 cu ambele doze de vaccin, produs de Pfizer, iar la data de 1 august a fost testat, fiind declarat pozitiv. Ulterior, pe data de 17 august a venit confirmarea de infectare cu tulpina Delta.

În ce stare se află bărbatul infectat cu tulpina Delta 

În acest sens a fost realizată o anchetă epidemiologică, în urma căreia s-a stabilit că bărbatul nu a intrat în contact cu nicio persoană venită din străinătate. În momentul de față, gălăţeanul este la domiciliu şi are o stare de sănătate bună.

Pe lângă cazul de infectare cu tulpina Delta al bărbatului menționat anterior, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a raportat şi un deces la o persoană infectată cu coronavirus. Mai exact, este vorba despre un bărbat de 27 de ani, nevaccinat, care suferea obezitate.

„Acesta a fost testat pozitiv pe data de 1 august, dar a refuzat iniţial internarea. În data de 5 august, a solicitat ajutor medical, fiind internat la Spitalul de Boli Infecţioase, de unde, pe 10 august, a fost transferat la Spitalul de Urgenţă, pe secţia de ATI”, au transmis autorităţile gălăţene.

Amintim faptul că studiile realizate în ultimele luni au demonstrat că vaccinurile anti-covid sunt eficiente și în cazul tulpinii Delta, reducând semnificativ numărul spitatalizărilor, dar și al deceselor.