Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, dă de pămând cu președintele Klaus Iohannis și cu Guvernul lui Ludovic Orban, pe care îi acuză de iresponsabilitate. Mai mult, liderul ALDE este de părere că șeful statului se cam spală pe mâini ca Pilat din Pont când vine vorba de acest subiect.

„Este inadmisibil ca Guvernul și Iohannis să trateze atât de iresponsabil o problemă atât de importantă precum începerea școlii!

Dl Iohannis ne-a spus ieri, cu subiect și predicat, că el nu consideră că este obligația guvernului să asigure măști pentru copii și profesori la începerea școlii. Adică, cu alte cuvinte, se cam spală pe mâini ca Pilat din Pont

Dar a cui responsabilitate e? A administrației locale pe care au castrat-o și izolat-o până când nu mai poate să facă nimic? Sau a părinților care își pierd locurile de muncă unul câte unul „mulțumită” succesului economic al dlui Cîțu? Este inadmisibil ca din cele 110 miliarde de lei pe care i-ați împrumutat până acum să nu găsiți câteva milioane pentru a da măști la începutul școlii”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

El s-a declarat revoltat de lipsa de reacție a autorităților care au lăsat totul pe ultima sută de metri de parcă nu ar fi știut că școala începe pe 14 septembrie.

„Dacă ați știut că nu vreți sau nu puteți să dați măști, de ce nu ați spus-o din timp? De ce lăsați totul pe ultima sută de metri de parcă nu ați fi știut că școala începe pe 14 septembrie? Este inadmisibil să tratați atât de iresponsabil o problemă atât de importantă!

Cum este inadmisibilă atitudinea partinic-propagandistică a dlui Iohannis și tot inadmisibilă este atitudinea celor care îi dau un cec în alb asigurându-l că indiferent ce face și ce spune nu se pune problema suspendării!”, a punctat Călin Popescu Tăriceanu, în mesajul publicat pe Facebook.