Viorica Dăncilă a declarat că dacă miniștri ALDE își vor da demisia, respectivele portofolii vor fi preluate interimar de alți miniștri PSD. Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, va rămâne în Executiv, după cum a anunțat Dăncilă, care adaugă că „dacă şi alţi miniştri vor decide acest lucru, îşi vor continua mandatele”.

Mandatele miniştrilor ALDE ar urma să fie preluate de Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Radu Oprea pentru Relația cu Parlamentul.

Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor, ar urma să preia astfel intermiar ministerul Mediului. Deneș a lucrat în trecut ca electrician la CFR, mai apoi fiind profesor la un centru de plasament. Acesta a intrat în politică în anul 2000, atunci când a devenit consilier local în Beclean, apoi consilier județean în Bistrița Năsăud. În 2012 acesta a intrat în Parlamentul României.

În 2017 a iscat controverse atunci când a explicat de ce nu este de acord cu parteneriatul civil.

„Atâta timp cât modul în care se comportă un cetăţean nu-mi lezează libertatea mea, are dreptul să facă ce doreşte dumnealui. Dar, în momentul în care îmi lezează mie libertatea, atunci avem o problemă. Vreau să vă spun foarte tranşant: (…) vor să aibă dreptul să facă înfieri, să meargă de mână pe stradă”, a spus atunci Deneş. El afirma că „nu are nicio problemă” cu persoanele de acelaşi sex care „se manifestă în locuinţă, în intimidate”, însă nu este de acord ca ele să se ţină de mână pe stradă, scrie stirileprotv.ro.