Președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a avut marți a intervenție foarte dură în Parlamentul European împotriva regimului Putin de la Moscova, acuzându-l pe președintele Federației Ruse că își elimină adversarii politici prin practici staliniste.

”Am reiterat astăzi, în plenul Parlamentului European, nevoia de a acţiona ferm, categoric, fără nicio concesie, împotriva regimului al Rusiei lui Putin. Practicile staliniste pe care astăzi le vedem înviate necesită acţiuni concrete, sancțiuni usturătoare, izolare internațională.

”Asistăm la un mod stalinist de acțiune”

Parlamentul European va vota joi o Rezoluție referitoare la cazul Navalnîi, text la care am contribuit, întrucât consider acest subiect unul de interes major pentru cetăţenii care cred în democraţie, libertate de exprimare şi drepturi fundamentale ale omului.

În Rusia sunt milioane de oameni care luptă pentru aceste valori, iar Putin nu îi poate reduce pe toţi la tăcere!”, a explicat Tomas pe Facebook.

”Cui servește otrăvirea lui Navalnîi?

Nu mai este vorba de un caz izolat, ci asistăm la un mod stalinist de acțiune prin care opozanții regimului Putin sunt eliminați. Mai mult, aceasta politica a agresivității nu se oprește la granițe. Moscova practică și înțelege doar limbajul puterii și în plan extern, sfidând orice principiu de drept international.

”Ancheta internațională cât mai rapidă”

Ce putem face noi?

Să acționăm unitar și mai dur ca niciodată pentru a opri acest mod primitiv prin care democrația este lichidată de către Kremlin. Rusia trebuie sancționată.

Rusia are obligația să accepte o ancheta internațională cât mai rapidă în cazul Navalnîi.

Sancțiunile trebuie să vizeze instituțiile și companiile care girează regimul Putin, acest regim poate fi oprit doar dacă acționăm acum, ferm și fără nicio concesie indiferent de consecințe. Aici vorbim de viață și valori care nu pot fi negociate cu nimeni niciunde.

Domnule Vicepreședinte Borell, aveți reponsabilitatea de a acționa ferm și categoric pentru a promova valorile europene în vecinătatea noastră! Politica externă începe în vecinătate.”, a spus Eugen Tomac în Parlamentul European.