Un drapel al UE, înlăturat dintr-o locație cheie! A cauzat indignarea liderilor de dreapta

Drapelul UE era montat pe Arcul de Triumf din Paris pentru a marca preluarea de către Franţa a preşedinţiei semestriale a Consiliului UE. Totuși, acesta a fost înlăturat după ce a cauzat indignarea liderilor de dreapta francezi, inclusiv a celor extremiști, conform informațiilor transmise de reuters.com

„A fost prevăzut ca drapelul să fie dat jos în această duminică, nu stabilisem un moment exact”, a declarat secretarul de stat pentru afaceri europene Clement Beaune, care anunţase vineri că drapelul va rămâne pe Arcul de Triumf pentru „câteva zile”.

De asemenea, acesta a respins ideea că guvernul francez ar fi luat această decizie în urma presiunilor liderei extremei drepte Marine Le Pen, care sâmbătă a afirmat că se va adresa Consiliului de Stat în vederea înlăturării drapelului.

Guvernul a fost nevoit să dea jos drapelul UE

Totodată, Marine Le Pen a mai spus că Guvernul a fost nevoit „să dea jos drapelul UE de pe Arcul de Triumf, o frumoasă victorie patriotică la începutul lui 2022”.

„Guvernul a fost nevoit să dea jos drapelul UE de pe Arcul de Triumf, o frumoasă victorie patriotică la începutul lui 2022”, a spus Le Pen duminică.

Clement Beaune își asumă faptul că „destinul Franţei este în Europa”

În acest context, Clement Beaune a reacționat prin a spune că nu a cedat și a existat nicio schimbare de plan, deoarece își asumă faptul că „destinul Franţei este în Europa”.

„Nu am cedat, nu a existat nicio schimbare de plan… Îmi asum deplin faptul că destinul Franţei este în Europa”, a reacţionat Clement Beaune.

Mai mult, acesta a adăugat că Marine Le Pen şi alţi lideri greşesc când susţin că drapelul UE a luat locul celui al Franţei, întrucât acesta din urmă nu este expus în mod permanent pe Arcul de Triumf.