Un cunoscut cercetător avertizează! Cazurile vor exploda din toamnă: Vom avea 5.000 de cazuri pe zi

Octavian Jurma a postat pe rețeaua de socializare un mesaj în care spune că valul 4 nu va semăna cu valul 3, subliniind că este posibil ca noul val să aibă profilul valului 2.

”Este puțin probabil că valul 4 să semene cu valul 3 (care a avut doar 6 săptămâni de creștere accelerată) și este mult mai probabil să aibă un profil similar valului 2.
Valul 2 a avut 2 perioade de câte 2 luni (8 săptămâni) de creștere accelerată între care am avut un scurt platou în luna august.

De altfel, nici între valul 2 și 3 nu am revenit la nivelul de bază de la care am plecat în vară, ceea ce face ca valul Delta 4 să fie mult mai puțin predictibil pe termen lung.”, spune acesta.

Vom ajunge la 5.000 de cazuri pe zi

Cercetătorul a mai spus că există o foarte mare probabilitate ca România să înregistreze zilnic 5.000 de cauzri noi de infectare cu coronavirus. În ceea ce privește perioada de la începutul anului viitor, Octavian Jurma spune că este o necunoscută. Cu toate acestea, în ceal mai pesimist scenariu, spune el, cazurile zilnice vor ajunge la 10.000.

”Singurul lucru pe care îl știm cu mare probabilitate este că valul 4 va ajunge minim la nivelul valului 3  (5,000 de cazuri pe zi) cel târziu la mijlocul lunii octombrie 2021 și că școlile se vor deschide pentru prima dată în val (în septembrie 2020 și februarie 2021 s-a deschis în platou).

Ce urmează după e o necunoscută, dar cel mai pesimist scenariu pe care îl contemplăm este atingerea și/sau depășirea vârfului de 10,000 de cazuri pe zi din valul 1”, a conchis cercetătorul.”, a notat cercetătorul Octavian Jurma pe rețelele de socializare.

Sursă foto: Dreamstime