Trei centrale solare vor apărea în România. Valoarea proiectului poate ajunge la 150 milioane de euro

Alexandru Ivan a înființat o companie în acest domeniu și speră ca în următorii ani să poată finaliza trei centrale solare. Valoarea întregului proiect variază între 100 și 150 milioane de euro.

Acesta a declarat, pentru profit.ro, ce putere vor avea centralele, subliniind că termenul de punere în exploatare depinde de ”momentul apariției normelor de aplicare a Planului Național de Redresare și Reziliență.”.

„Cu puteri cuprinse între 50 și 100 MW, proiectele se află în diverse stadii de desfășurare. Termenul de punere în exploatare depinde de momentul apariției normelor de aplicare a Planului Național de Redresare și Reziliență. Am pornit cele trei proiecte, dar putem lua în calcul și altele, finanțarea urmând să fie susținută de parteneri internaționali”, a declarat Alexandru Ivan, care deține 99% din capitalul social al Azigabu SRL București.

Trust Brokers a crescut în ierarhia de profil

În anul 2016, brokerului de asigurare Trust Brokers se afla pe locul 20 în ierarhia de profil. Anul trecut, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat noi date care arătau că Ttrust Brokers se află pe locul 14 în ierarhia de profil, cu o cotă de 1,59% din piața primelor de asigurare intermediate.

În ceea ce privește veniturile din comisioane ale societății, acestea au crescut cu 5 milioane de lei, la 20,1 milioane de lei. În 2019, profitul net a fost de 667.202 lei, acesta crescând în 2020 la 963.090 lei.

Ivan conduce Trust Brokers din februarie 2011, conform datelor Linkedin. Anterior, a condus Balkan Credit IFN și Eco Leasing IFN și a fost program&project manager la Țiriac Holding, notează sursa anterior citată.

Sursă foto: Dreamstime