Liviu Dragnea a ajuns la pușcărie, dar apropiații săi continua să prospere în afaceri. Este și cazul lui Paul Florin Stănescu, cel care l-a nășit la cununie pe băiatul fostului șef al PSD, Valentin.

Stănescu a profitat de un 2018 fabulos pentru agricultură și a dat marea lovitură. Firma sa a făcut un profit incredibil, fiind prima pe țară.

Stănescu a exploatat o parte din terenul luat în arendă de la Agenţia Domeniilor Statului, și a reușit să dea lovitura. Compania A&S International 2000 SRL exploatează 8.100 de hectare luate în arendă de la ADS. Aceasta a reușit în 2018 marjă netă a profitului de 28% raportată la o cifră de afaceri netă de aproximativ 37,6 milioane de lei. Business-ul lui Stănescu a scăzut însă comparativ cu 2017, când compania a raportat o cifră de afaceri de aproximativ 47,5 milioane de lei şi o marjă a profitului de 52,1%.

Firma care cultivă cereale şi face comerț are drept acţionar pe Roşu Alexandra Cristina, iar ca administrator pe Stănescu Paul Florin. Din acelaşi grup de firme mai face parte şi societatea Agricom Borcea care are ca acţionari cu 98% dintre acţiuni pe Matei Roşu, iar restul societatea A&S International 2000 SRL.

Firma lui Stănescu a depășit societatea Maria Trading SRL, una dintre companiile din grupul Maria deţinut de mai mulţi cetăţeni libanezi, printre care şi Jihad El Khalil. Grupul exploatează peste 11.700  hectare de la ADS şi a raportat anul trecut un pofit net de 22,2% la o cifră de afaceri de 219 milioane de lei, anunță economica.net.

A treia cea mai mare rată a profitului vine de la cea mai mare exploataţie agricolă din ţară. Terenul de peste 57.700 de hectare din Insula Mare a Brăilei controlat iniţial de omul de afaceri Culiţă Tărâţă, preluat ulterior de Constantin Duluţe şi, în 2018, de către fondul de investiţii Al Dahra Holding din Emiratele Arabe, a generat o marjă a profitului net de 21,4% raportată la o cifră de afaceri de 375,3 milioane de lei, mai spune sursa citată.