Novak Djokovic, carantinat într-o cameră cu gândaci! Tenismenului i s-a reținut protofelul

Novak Djokovic a fost plasat în carantină într-un hotel din Carlton, unde a găsit tot felul de gândaci și alte insecte în camera unde este cazat, scrie tennisworldusa.org.

De asemenea, presa internațională mai scrie că sportivului sârb i s-a reținut portofelul cu acte pe aeroport, alături de alte bunuri personale, acestea făcând obiectul mai multor cercetări.

Tenismenul nu a putut intra în Australia deoarece nu a putut oferi dovezile necesare pentru a trece granița, anunța ministrul australian al Sănătății, Greg Hunt.

Situația dată a dus la izbucnirea unui conflict diplomatic între Australia și Serbia. Aleksandar Vuciuc, președintele Serbiei, denunță că sportivul ar fi fost hărțuit în Australia.

Președintele Vuciuc l-a convocat de urgență pe ambasadorul Australiei în Serbia pentru a da explicații în legătură cu ceea ce se întâmplă cu tenismenul. De asemenea, atât președintele Serbiei, cât și tatăl lui Novak Djokovic au oferit discursuri populiste în legătură cu acestă situație.

Novak Djokovic are viza anulată

La sosirea sa în Australia, tenismenul sârb a stat aproape nouă ore pe aeroportul din Melbourne, în timp ce s-au făcut numeroase verificări care au dus la anularea vizei acestuia.

Novak Djokovic a făcut contestație, doar că aceasta urmează să fie judecată cel mai devreme luni, motiv pentru care este nevoit să rămână în camera de hotel din Carlton. El a cerut ca soția și familia sa să vină pentru a-i fi alături, însă cererea sa a fost respinsă.

Acuzații dure făcute de sârbi

În tot acest timp, presa sârbă notează că explicația autorităților din statul Victoria este discutabilă, în contextul în care Reuters informează că alți trei sportivi care aveau o viză identică cu cea a lui Novak Djokovic au fost lăsați să intre în țară.

26 de sportivi au cerut derogări pe motive medicale, însă doar 4 au fost acceptate, în timp ce autoritățile australiene spun că investighează o posibilă încălcare a regulilor.

Serbia este de părere că este vorba despre un abuz de putere care are ca scop sporirea popularității politicienilor din Australia, pe fondul regulilor extrem de dure impuse în ultimul an.