Senatorul liberal Vergil Chițac, cel care, în urma depistării ca fiind pozitiv în urma testului pentru COVID-19, a băgat tot Guvernul României, în frunte cu Premierul Ludovic Orban, în auto-izolare, ține să precizeze că nu este un om iresponsabil și că a acționat conform indicațiilor unui medic.

Mai mult decât atât, Chițac încearcă să explice și să își explice pe Facebook care sunt condițiile în care a fost infectat cu coronavirus.

Vizită la NATO

”Cronologie (luni, 9 martie)

1. În jur de ora 14:30, am citit atât informarea primită de la NATO cât și mailul de mai jos, în care mi se explică faptul că delegatul francez cel mai probabil s-a infestat pe data de 23, adică după patru zile de la întâlnirea noastră;

2. Imediat, am luat legătura cu un medic care s-a interesat la Institutul Matei Balș, am explicat situația, și mi-a spus că, având în vedere lipsa simptomelor specifice la 19 zile după summit, pot sta liniștit”, a scris senatorul PNL vineri pe internet.

”3. După ora 17:00, medicul a revenit cu un telefon si mi-a transmis că, dacă am simptome specifice, să merg la spital, iar dacă nu am, să merg în izolare la domiciliu și dacă situația se agravează să mă adresez medicilor specializați, ceea ce am și făcut. Menționez că de luni seara am rămas la domiciliu.

”Nu sunt un iresponsabil”

Acum, este clar că am luat de undeva acest virus. De unde, nu îmi pot explica. Rog frumos presa să informeze corect opinia publică. Nu sunt și nu am fost niciodată un om iresponsabil”, a precizat el.

De asemenea, Chițac răspunde și acuzelor care condamnă faptul că nu a fost transportat la spital într-o izoletă.

”Transportul la spital este în sarcina exclusivă a serviciilor de ambulanță. Nu am hotărât eu cum să fiu transportat la spital. M-am supus, ca orice cetățean, indicațiilor echipajului”, explică el.

Ulterior, senatorul liberal a publicat, tot pe pagina sa de Facebook, explicațiile ISU Constanța: ”A fost adus fără izoletă, conform procedurii. Este o procedură emisă de DSU, în care persoanele care sunt confirmate se transportă cu autospeciala de victime multiple sau alte mașini, în condiții de siguranță”.